Εταιρία

Η εταιρία

Τα δυνατά μας σημεία

Εμπειρία

Υπευθυνότητα

Ποιότητα

Η εταιρία

“H Τεχνολογία δεν είναι πολυτέλεια, η σωστή της χρήση προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.”

Η ΜΙΚ3 AE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη, από τους Κώστα Κεφαλά, Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Κεφαλά με αντικείμενο την παροχή αξιόπιστων λύσεων πληροφορικής βασισμένων στις νέες τεχνολογίες.
Με την ίδρυση της πλαισιώθηκε από στελέχη με πολυετή εμπειρία στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και αναγνωρίστηκε από την ΙΒΜ σαν Business Partner.
Η ΜΙΚ3 ΑΕ διαθέτει άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην έρευνα, στη σχεδίαση και στην υλοποίηση συστημάτων πληροφορικής. Χρησιμοποιώντας state-of-the-art τεχνολογία σχεδιάζει και αναπτύσσει προϊόντα λογισμικού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η αποστολή μας

Εμείς στην ΜΙΚ3  “αγαπάμε αυτό που κάνουμε”, γι αυτό στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας σύγχρονα προϊόντα πληροφορικής και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που τους βοηθούν να βελτιώνουν τις διαδικασίες τους και τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Σύντομο Ιστορικό

1997
Η ΜΙΚ3 AE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη, από τους Κώστα Κεφαλά, Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Κεφαλά με αντικείμενο την παροχή αξιόπιστων λύσεων πληροφορικής βασισμένων στις νέες τεχνολογίες. Με την ίδρυση της πλαισιώθηκε αμέσως από στελέχη με πολυετή εμπειρία στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και αναγνωρίσθηκε από την ΙΒΜ σαν Business Partner για τα συστήματα AS/400. Δραστηριοποιήθηκε αρχικά σαν System integrator σε Ολοκληρωμένες Μηχανογραφικές Λύσεις και στην παροχή υπηρεσιών συμβούλων σε θέματα Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
2002
Ξεκίνησε την Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων (ΟΠΣ) για κάθετες αγορές. Το πρώτο ΟΠΣ ήταν το FCM (Food Control Management) που απευθύνεται στην Γαλακτοβιομηχανία, για την εταιρία NESTLE HELLAS ΑΕ.
2004
Επέκταση της εταιρίας με την ίδρυση υποκαταστήματος στην Αθήνα.
2008
Η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε από την TUV HELLAS για Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2000 / EN ISO 9001:200, στο πεδίο εφαρμογής "Ανάπτυξη και Υποστήριξη Εφαρμογών Λογισμικού και Εμπορία ΗΥ, Περιφερειακού εξοπλισμού και Λογισμικού".
2009
Η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε ως Microsoft Partner (2009-2010) λαμβάνοντας την εξειδίκευση "ISV/Software Solutions", σε αναγνώριση τεχνολογικής αρτιότητας και απήχησης στους πελάτες της μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft. Συγχρόνως η ΜΙΚ3 ΑΕ, πιστοποιήθηκε ως IBM Advanced Business Partner για τα προϊόντα IBM Information Management, που περιλαμβάνουν λύσεις Enterprise Content Manager, Content Manager for Email, Content Manager for Files και Content Manager On Demand.
2013
Εγκρίθηκε σε συνεργασία με το ΑΠΘ και την ΜΕΒΓΑΛ ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ''ΠΑΒΕΤ 2013'' της Γ.Γ.Ε.Τ του ΥΠ.ΑΝ.
2014
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της νέας έκδοσης του ΟΠΣ FCM, ΜCM.net.
2015
Ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την ΜΕΒΓΑΛ το ερευνητικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ''ΠΑΒΕΤ 2013'' της Γ.Γ.Ε.Τ του ΥΠ.ΑΝ.
2017
Πρώτη εγκατάσταση του MCM.net εκτός Ελλάδος, στην UMC στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
2019
Το 2019 ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της ΜCM mobile suite, η οποία περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες εφαρμογές (mobapp android), μία για την Διαχείριση της Συλλογής  Γάλακτος και μία για την Επιθεώρησης της Φάρμας.
Previous
Next

Διοίκηση – Προσωπικό

Κωνσταντίνος Κεφαλάς

Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών, την Σχολή Τηλεπικοινωνιών Αεροπορίας και την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1976 έως το 1997 εργάστηκε στην ΙΒΜ σαν Μηχανικός H/W & System S/W και σαν Υπεύθυνος Πωλήσεων στην Β.Ελλάδα. Κατά την θητεία του στην ΙΒΜ είχε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΙΒΜ. Από το 1997 έως σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Διετέλεσε μέλος του ΤΕΕ, της Διοικούσας του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΒΕ και είναι μέλος του ΔΣ της «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Νικόλαος Κωνσταντίνου

Γενική και Εμπορική Διεύθυνση

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Tο 1988 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σε Systems Engineering (M.Sc.) από το University of Surrey, της Αγγλίας. Το 1998 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Από το 1992 έως 2014 εργάστηκε στην ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ σε διευθυντικές θέσεις όπως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων, Διευθυντής Λειτουργιών και Δ/ντής Εργοστασίου και Λειτουργιών. Από τον Ιούνιο του 2017 ανέλαβε την Γενική Δ/νση της ΜΙΚ3. Είναι μέλος του ΤΕΕ.

Ιωάννης Λάππας

Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Tο 2000 απέκτησε Master in Computer Science από το University of Georgia των ΗΠΑ. Από το 1996 έως το 1998 συμμετείχε στην Ομάδα Εργαστηρίου Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται στην εταιρία. Tο 2006 ανέλαβε το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού. Είναι μέλος του ΤΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας.

Κλαδικές Διακρίσεις

Το MCM στην πολυετή πορεία του στην βιομηχανία του γάλακτος, έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. 

Η σημαντικότερη βράβευση ήταν στον διαγωνισμό ΒΙΤΕ Awards το 2012 με το Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία 

“Λογισμικό με Εξειδίκευση στα Τρόφιμα”

Ενδεικτικοί Συνεργάτες

Γαλακτοβιομηχανίες

Τυροκομεία

Συνεταιρισμοί – Μεταπωλητές Γάλακτος

Δημόσιοι Οργανισμοί

Μάθετε πως το MCM μπορεί να βοηθήσει την δική σας επιχείρηση